• Защо са полезни зелените смутита?

   Защо да консумираме зелени смутита?

    

   Богато и разнообразно съдържание

   Високите температури при приготвянето на храните унищожават много от ценните вещества в продуктите. Зелените смутита са богати на витамини, антиоксиданти, фитонутриенти, фибри, вода, минерали и др. При приготвянето им се получава витаминна бомба, която чрез храна рядко може да се приеме.

   Детоксикация

   С консумацията на зелени смутита можем да стимулираме изхвърлянето на вредните вещества и отрови по естествен начин. Истината е, че живеем в „мръсен“ свят и регулярно трябва да детоксикираме тялото си от ненужните отпадъци, които затрудняват правилното протичане на различните процеси в организма ни.

   Отслабване

   Зелените смутита са добър вариант за заместител на закуска, обяд или междинно хранене. Те са доста хранителни и с приема им няма да изпитвате глада, който е характерен при подлагането на всички диети. Освен това смутитата са изключително богати на фибри, което допълнително спомага храносмилателната и отделителна система.

   Лесна смилаемост

   Понякога, когато се храним здравословно и внимателно преценяваме количество и качеството на храна, не винаги означава, че си набавяме необходимото количество нутриенти за деня. Метаболизмът на много хора вече не може да се справи оптималното усвояване на твърда храна. А зелените сокове и смутита са лесно усвоими и ценни.

   Лесно приготвяне

   Всички знаем, че приготвянето на смути отнема не повече от 5 минути. А колко време отделяте за приготвяне на салата, супа или друго ястие? Всичко, което трябва да направите, е да подберете качествени зеленчуци и да ги почистите добре. Съветваме ви да ги киснете предварително с оцет или лимонов сок за около 30 минути. Можете да приготвите в пликчета разнообразни дозички за вашето зелено смути в хладилника за дни напред.

   Хидратация и енергичност

   Ако нямате навик да пиете вода, смутито е чудесното разнообразие, за да си набавите необходимото количество и да се хидратирате. Това автоматично гарантира достатъчно енергия за правилното функциониране на почти всички системи във вашето тяло. За жизненост и тонус е добре да добавяте и различни суперхрани като: мака, спирулина, келт, пчелен прашец, пшенична трева и др.

    

    

 • Последно разгледани
   • Copyright © 2020 Fresh Brothers™. All Rights Reserved.

   • При спор, който не може да бъде решен съвместно с избрания онлайн магазин, можете да използвате сайта ОРС. Всички продукти в страницата подлежат на актуализация. Информацията в страницата може да бъде променяна по всяко време, като не е задължително промените да бъдат анонсирани в страницата.