• FAQs

   Какви са предимствата на зелените сокове пред плодовите сокове?

   Основното предимство на зелените сокове е, че са алкални и с по-голяма концентрация на витамини, ензими, антиоксиданти и други хранителни съставки, благодарение на които имат силен детоксикиращ ефект.

   Колко дълго соковете са годни за употреба?

   Студенопресованите сокове на Fresh Brothers са свежи, сурови, непастьоризирани и без добавки, но поради минималната оксидация по време на изстискването, те са годни за употреба до 96 часа от производство. 

   Как да съхранявам моите сокове?

   За максимален срок на годност, съхранявайте соковете по препоръчителния начин, винаги охладени между 0 и 4 oC. След изваждане на соковете от кутията, ги сложете незабавно в хладилник. За да използвате отново нашата специална опаковка за пренасянето на соковете, замразете гел пакетчето във фризер за 1-2 часа и то ще е отново готово за употреба.

   Мога ли да спортувам по време на детоксикация?

   Да, разбира се. Вече може да забравим за мита, че ако не се храним много, няма да имаме енергия. Ще бъдете изумени от прилива на енергия, който ще получите, ако дадете по-дълга заслужена почивка на храносмилателна си система и целия организъм. Енергията, която се използва за храносмилане, сега ще е изцяло Ваша за тренировка. Помнете – Вие храните клетките в тялото си, а не стомаха.

   Не мога да ям нищо? Ще получавам ли достатъчно калории?

   Ще бъдат напълно достатъчни за периода на детоксикация. Енергията, която тялото Ви използва за храносмилане, сега ще бъде изцяло на негово разположение за други метаболитни процеси.

   Мога ли да използвам детокс пакетите на Fresh Brothers и да ям едновременно?

   Ефектът на детоксикацията ще бъде изгубен, ако консумирате твърда храна заедно със соковете. Идеята на прочистването е да се консумират само сурови, прясно изцедени плодово-зеленчукови сокове, за да дадат заслужената почивка на храносмилателната система. Все пак може винаги да използвате нашите студенопресовани сокове като допълнение към хранителния Ви режим, за да Ви подсигурят необходимото количесто витамини, минерали, ензими и хранителни вещества.  

   Колко дълга детоксикация да направя – един, три или пет дни? И колко често?

   Различната продължителност на детокс пакетите има различна цел:

   Един ден: Еднодневният детокс е страхотен начин да дадете регулярно заслужената почивка на Вашата храносмилателна система. Само един ден без твърда храна ще пренасочи ензимите от стомаха в кръвоносната Ви система, за да Ви освободят от „ненужния багаж“ и да заздравят имунната Ви система. Правейки еднодневна детоксикация веднъж седмично, ще доведе до невиждани резултати.

   Три дни: Тридневният детокс ще освободи тялото от ненужните натрупани токсини, които се съхраняват под формата на мастни клетки, и ще пречисти кръвта Ви. Препоръчително е да се прави тридневен детокс всеки 2-3 месеца.

   Пет дни: Петдневният детокс ще изчисти организма Ви от ненужните токсини и ще започне процес на възстановяване и заздравяване на имунната Ви система. Ако решите, че петдневният детокс не би бил проблем за Вас, може да го правите вместо тридневен на всеки 2-3 месеца за подобряване цялостното здравословно състояние на организма.

   Какво е студено-пресован сок?

   Студено пресоване е метод за извличване на богат на хранителни вещества сок от свежи плодове и зленчуци посредством високо налягане на хидравлична преса.  Този метод на изтискване минимизира смесването на въздух със сока, което намалява оксидацията и декомпозирането му. Огромното налягане на хидравличната преса позволява извличането на максимум хранителни вещества, като натурални захари, витамини, минерали, ензими и други микроелементи. Студеното пресоване е единственият познат метод на прясно изцеждане, който позволява соковете да се бутилират сурови, без пастьоризиране и консерванти, и да имат 96 часа срок на годност с минимална загуба на вкус, нутриенти и цвят.

   Как соковете на Fresh Brothers се различават от соковете, които могат да се купят в супермаркет, фреш бар или да се направят вкъщи?

   Натуралните сокове, които се продават в магазините, са масово произведени от концентрат, третирани с различни консерванти и пастьоризирани, което прави тяхното съдържание на полезни хранителни съставки минимално. Нашите сокове са 100% необработени – сурови и непастьоризирани, без добавена захар и без консерванти.

   Фреш соковете, произведени вкъщи или фреш бар, се извличат чрез центруфужни или ротативни сокоизтисквачки. Този метод е значително по-бърз, но по-неефективен. Ножът в центруфужните сокоизтисквачки се върти с висока скорост, което произвежда силно триене и топлина. Топлината оксидира и разлага нутриентите, които се намират в свежите плодове и зеленчуци, което прави сока по-ненаситен. Тези сокове трябва да се консумират веднага след извличане за максимум ефект.

   Какво е пастьоризиране и защо соковете на Fresh Brothers не са пастьоризирани?

   Пастьоризираният сок се загравя до висока температура преди бутилиране. По този начин се увеличава значително срокът на годност и позволява тези сокове да се пуснат в търговската мрежа. За съжаление пастьоризирането убива и голяма част от витамините, ензимите и минералите. Една от основните цели на Fresh Brothers е да запази всички хранителни и полезни съставки в своите продукти, поради тази причина ние изтискваме, бутилираме и продаваме единствено суров, непастьоризиран продукт.

   Защо сокът изглежда различен от предишния път, когато го купих?

   Соковете на Fresh Brothers се изработват ръчно и понякога са възможни вариации в следното:

   Разделение на сока: Ние не използваме никакви добавки и консерванти, а само те могат да запазят сока напълно консистентен. Просто преди употреба го разклатете добре, това е всичко.

   Бели петънца: Някои от соковете, съдържащи джинджифил, може да имат утайка от бели петънца на дъното на бутилката. Не се притеснявайте, това са нормални остатъци от джинджифил.

   Цветова разлика: Някои от соковете, съдържащи зелена ябълка, е възможно да варират в цвят от жълто-зелено до тъмно-зелено. Ние не използваме добавки в соковете, така че са възможни леки разлики в цвета, поради различните плодове и зеленчуци, които използваме.

   Могат ли децата да консумират продуктите на Fresh Brothers?

   Разбира се! Нашите рецепти са достатъчно вкусни и в същото време полезни, за да ги харесат и Вашите деца. Консултирайте се с Вашите педиатри дали нашите сурови непастьоризирани сокове са подходящи за тяхното развитие. Все пак децата не трябва да правят нашите детокс програми.

   Защо не използвате стъклени бутилки?

   Нашите бутилки са произведени от PET 1, което дава възможност да бъдат рециклирани, използвайки значително по-малко енергия в сравнение със стъклените бутилки. В същото време са напълно сигурни за съхранение на храни, ергономични и сравнително леки, което изисква по-малко количество на вредни газове при транспортиране.

   Моят Fresh Brothers пакет пристигна и гел пакетът е разтопен. Това проблем ли е?

   Не. Гел пакетът е предвиден да запази соковете охладени по време на доставка. Моля, незабавно след получаване да ги разопаковате и съхранявате в хладилник между 0 и 4 оС, за да запазят оптималните си качества.

   Има ли наистина значение в каква последователност се пият соковете?

   Да. Нашите детокс пакети са създадени да бъдат консумирани в определен ред за максимален ефект. Не забравяйте, винаги започвайте сутрин със зелен сок на гладно. По този начин, организмът Ви ще бъде подготвен да приеме останалите нутриенти без проблем.

   Ще бъда ли гладен по време на детоксикация?

   Да, вероятно ще изпитвате глад през първите 1-2 дни, но това е напълно нормално, докато Вашето тяло се адаптира изцяло на течности. Много често усещането за глад не е точно глад, а чувство за празен стомах. Истината е, че повечето хора могат да изкарат дълго време на течна храна и да се чувстват перфектно.

   Ще имам ли странични ефекти по време на детоксикация?

   Някои хора усещат главоболие, замаяност или умора по време на детокс. Това е напълно нормално. Пийте много вода и си починете добре, скоро ще се почувствате идеално.

   Мога ли да пуша по време на детоксикация?

   Би трябвало да сте наясно с отговора на този въпрос. Пушенето не се препоръчва.

   Мога ли да пия кафе, алкохол, вино, бира, черен чай по време на детоксикация?

   Препоръчително е да не използвате тези киселинни напитки по време на детокс, придържайте се към вода за максимален ефект.

   Какво тегло ще сваля по време на детоксикация?

   Соковата детоксикация дава една заслужена почивка на Вашия организъм и хранителната Ви система, по време на която позволява изчистването на ненужните токсини. Отслабването не е основна цел на детоксикацията, но ако това е крайната Ви цел, може да го считате за щастлив страничен ефект.

   Мога ли да правя детоксикация по време на бременност или кърмене?

   Като добавка към текущия Ви хранителен план, ДА. Като основна диета, НЕ. Всъщност Вие се нуждаете от значително повече калории, докато кърмите. Посъветвайте се с Вашия личен лекар дали нашите сокове са подходящи за Вас.

   Мога ли да взимам моите дневни лекарства или антибиотици по време на детоксикация?

   По принцип няма проблем да приемате Вашите лекарства по време на детоксикация, но за по-добра сигурност се консултирайте с Вашия лекуващ лекар. Нашите пакети са пълни с хранителни вещества, които изграждат една здравословна и силна имунна система.

   Детоксикацията ще забави ли метаболизма ми?

   Да и не. Ако Вашият метаболизъм е бърз в момента, има вероятност да се забави малко поради приемането на по-малко енергия по време на детоксикация. От друга страна, ако Вашият метаболизъм е бавен в момента, прочистването на токсините ще подобри и направи по-ефективно функционирането му. Но все пак помнете, че всеки организъм е различен и строго индивидуален.

   Колко калории съдържа всеки детокс пакет?

   Не гледайте на детоксикацията като на диета за отслабване. Основната цел на детоксикацията не е намаляване на телесното тегло, а по скоро това е страничен ефект от процеса. Все пак един детокс пакет от 6 сока съдържа между 950 и 1100 калории на ден. Но не се заблуждавайте, 500 калории от суров прясно изтискан плодово-зеленчуков сок са далеч по-различни от 500 калории в сандвич или пица. Нашият основен фокус при подготвяне на рецептата на всеки сок е хранителното съдържание и количеството витамини и ензими, а не просто калориите.

   Мога ли да правя детоксикация, ако имам диабет?

   Има различни видове диабет, но като цяло не е препоръчително заради натуралните захари, които се съдържат в плодово-зеленчуковите сокове. Все пак, ако решите да опитате, консултирайте се с Вашия лекар преди това.

   Мога ли да правя детоксикация, ако имам алергия към лактоза?

   Да, разбира се. Нашите продукти НЕ съдържат животински или млечни продукти. Вкусното ни ядково мляко е страхотен здравословен заместител на млякото.

   Ако имам алергия към глутен, мога ли да ползвам детокс пакет?

   Да, разбира се. Продуктите ни НЕ съдържат глутен, направени са единствено от пресни плодове, зеленчуци и ядки, без абсолютно никакви добавки и са 100% веган.

   Аз съм алергичен към ядки, мога ли да получа заместител на ядковото мляко?

   Да, разбира се. Ако сте алергичен към ядки, ние ще заместим ядковото мляко с друг сок. Моля, свържете се с нас, за да направите Вашия избор. Все пак, имайте предвид, че всички сокове се правят с еднакво оборудване и е възможно да има следи от ядки.

   Откъде получавам необходимия ми протеин по време на детокс?

   Има много източници на протеин, различни от животинските. В детокс пакетите на Fresh Brothers необходимият протеин може да откриете в зелените сокове и ядковото мляко. Не подценявайте протеинът, който се съдържа в растителните храни. Аминокиселините са основни изграждащи съставки на протеините, а те са в изобилие в зеленолистните зеленчуци.

   Могат ли децата ми да правят детокс?

   Децата не трябва да правят детоксикация в подрастваща възраст. Все пак соковете на Fresh Brothers са страхотно здравословно допълнение към хранителния им режим и са много по-добра алтернатива от натуралните сокове или газираните напитки.

 • Сравни

  Затвори
  Отвори
  Няма резултат